Tijdens de demontage van een badkamer is vaak pas echt goed te zien hoe een badkamer er aan toe is. De badkamer zoals wij deze aantroffen was saai en sfeerloos. Het kwam totaal niet overeen met het karakter van de woning, maar erger nog, slecht uitgevoerd. Dit bleek met name tijdens de demontage van deze ruimte. Losse en afgebroken afvoerleidingen, slecht aangesloten waterleidingen, elektra, verkeerde materiaalkeuzes etc. In de ruimte was een ‘dooie’ hoek aanwezig wat de sfeer zeker niet ten goede kwam. Daarnaast was deze hoek nog eens bijzonder onpraktisch wat betreft schoonmaken. Kortom, deze badkamer was toe aan een grondige aanpak.

BADKAMER VOOR DE RENOVATIE

HET DOEL

De huidige badkamer deed het karakter van de woning tekort. We wilden een badkamer creëren wat in harmonie overeen kwam met dit karakter, met een bruggetje naar de moderne tijd van nu. Daarnaast wilden we geheel waterdicht maar licht gaan bouwen, om de houten vloer constructie niet te zwaar te belasten. We wilden een badkamer opleveren wat klopte met het huis, de mensen en de huidige norm op technisch gebied. Een zorgeloze en prettige ruimte om in te genieten.

DE DEMONTAGE FASE

HET VERWIJDEREN VAN HET OUDE PLAFOND EN DEURKOZIJN

Aangezien de elektra vervangen diende te worden in het plafond hebben we het oude plafond verwijderd. Daarnaast was de oude positie van de deur ongunstig. Deze hebben we op de gewenste positie terug geplaatst. Na het vervangen van alle elektra hebben we een nieuw plafond geplaatst met stucwerk en kantelbare ledspots.

HET CREËREN VAN DE DOUCHEVLOER

Om verzekerd te zijn van goed afschot van de inloopdouche hebben we de vloerbalken gedubbeld en op afschot verjongd. Vervolgens hebben we alle aan en afvoeren aangelegd in de holle ruimte tussen de badkamervloer en het plafond van de huiskamer beneden. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren hebben we grotendeels alle vloerdelen moeten verwijderen. Nadat we alle nieuwe leidingen netjes hadden aangelegd hebben we vervolgens alle oude houten vloerdelen weer terug geplaatst.

DE WEDEROPBOUW

Na het vernieuwen van alle aan - en afvoeren, alle elektra, het plaatsten van het verlaagde plafond, konden we na het terugplaatsen van de houten vloerdelen beginnen met de waterdichte opbouw van de badkamer. We hebben ervoor gekozen om de hele badkamer op te bouwen met Wedi bouwplaten. De reden hiervoor, is dat dit materiaal erg sterk, waterdicht en ook nog een heel licht van gewicht is. Ideaal voor deze badkamer met houten vloerconstructie. Bij het plaatsen van deze bouwplaten hebben we al rekening gehouden met het motief van de vloertegel, zodat de afstanden zo precies mogelijk uit zouden komen, waardoor het patroon optimaal tot zijn recht komt.

EXTRA ZEKERHEID

Ondanks de speciale lijm van Wedi,waarmee je een waterdichte lasnaad krijgt tussen de bouwplaten, hebben we ervoor gekozen om evengoed kimband aan te brengen in de badkamer om extra zeker te zijn van de waterdichtheid.

DE AFWERKING

PUNTJES OP DE I

Eindresultaat van de Inloopdouche waarbij we d.m.v. een tegelinleg bij de douchedrain het patroon hebben laten doorlopen. Daarnaast hebben we een voetensteuntje gecreeerd (rechts zichtbaar in de koof) voor het vrouwelijk onderhoud van de onderbenen. Dit geheel mee betegeld en op patroon. Aangezien er geen radiator aanwezig was in de oude situatie van de badkamer hebben wij dit meteen meegenomen in de aanleg.

Het eindresultaat voormalige ‘dooie’ hoek. We hebben deze hoek afgewerkt met een natuursteen vensterbank inclusief led verlichting. Voor het gemak hebben we tot slot een stopcontact aangebracht in deze koof met nis.

Het eindresultaat voormalige ‘dooie’ hoek. We hebben deze hoek afgewerkt met een natuursteen vensterbank inclusief led verlichting. Voor het gemak hebben we tot slot een stopcontact aangebracht in deze koof met nis.

Call Now Button